Продължете към съдържанието
Начало » SEO оптимизация – публикации » Как се прави SEO оптимизация на сайт?

Как се прави SEO оптимизация на сайт?

  Как се прави SEO оптимизация - Основи на SEO - най-важните точки при оптимизиране на сайт.

  Органичен трафик – това е основното възнаграждение, което получава един добре оптимизиран сайт. Как се прави SEO оптимизация ще разберете в следващите редове, но първо да обясним какво точно е значението на тази абревиатура. SEO (Search Engine Optimization) или преведено на български език – оптимизация за търсачки основният начин, чрез който всеки онлайн бизнес може да достигне до повече потребители на интернет. Преди започване на кампания по оптимизиране на сайт е необходимо да се извърши SEO анализ.

  Вътрешна и външна оптимизация

  Оптимизацията на сайт е два основни вида – външна и вътрешна. Вътрешна SEO оптимизация е свързана с работа върху структурата и скоростта за зареждане на сайта както и съдържанието в него. Външна SEO oптимизация се характеризира основно в изграждане на връзки чрез линкове в други сайтове. Link building – изграждане на входящи връзки към сайт или известно още като OffSite оптимизация е една от услугите, които предлагаме. Как се прави SEO оптимизация на структурата на сайт може да разберете от нашата статия за вътрешна оптимизация.

  Как се прави SEO оптимизация - Основи на SEO - най-важните точки при оптимизиране на сайт.
  Как се прави SEO оптимизация – Основи на SEO – най-важните точки при оптимизиране на сайт.

  Оптимизация на съдържанието

  При SEO оптимизация на сайт от основно значение е наличието на добър SEO копирайтър. Този тип услуги в много от случаите има висока цена. Създаването на качествено съдържание, което да е SEO оптимизирано и наситено с ключови думи изисква проучване и добро познаване на материята. Именно това прави процеса по-тежък, защото работата като SEO копирайтър изисква много време прекарано в анализи и подготовка на информацията. За да бъде индексирана и добре приета от Google тя трябва да отговаря на определени изисквания. Едно от тях е да съдържа уникално и полезно за потребителите съдържание. Минималната дължина на текстовете трябва да бъде от 300-400 думи. Страницата трябва да съдържа поне няколко изображения с добре попълнено мета описание и alt атрибут.

  Бързо зареждане на сайта

  От основно значение при оптимизация на сайт е бързото зареждане и качествения код на сайта, които вървят ръка за ръка. Скоростта за зареждане на сайт е един от основните фактори според, които се оценява добрата работа на сайта. Можем да ускорим този показател, чрез подобряване на структурата на кода и отстраняване на излишните парчета от него. В много случаи при употребата на CSS библиотеки и шаблони остава доста неизползван код. При нужда от SEO експерт е достатъчно да напишем в Google необходимите ключови думи. Можем да считаме, че най-добрите в предлагането на услугата SEO оптимизация на уеб сайт ще са на първите няколко позиции от страницата с резултатите от Google. На английски език понятието за страница с резултати е SERP, което означава Search Engine Results Pages.